HistorieRoskilde skakklub blev startet i februar 1908 af Thorvald Riis. Thorvald Riis var flyttet fra Horsens til Roskilde, hvor han fortsatte sit hverv som bogbindermester. Naturligvis blev der spillet skak i Roskilde længe før nogen havde tænkt på en skakklub. Allerede i året 1017 skal det mest dramatiske parti i byens historie være blevet udkæmpet - hvis man skal tro den islandske historieskriver Snorre Sturlason. Han fortæller at Danmarks kong Knud i Roskilde "legede skaktavl" med sin svoger Ulf Jarl. De blev uenige om et springertræk og Jarlen blev så ophidset at han væltede bræt og brikker. Det var naturligvis majestætsfornærmelse og dagen efter, lod kongen - rimeligt nok - jarlen dræbe. Dette skete i Roskilde Domkirke.

10.8.08: Skakklubbens historie. Jeg har skannet jubilæumsskiftet (75 år) som fortæller skakklubbens historie. Det fylder desværre for meget til hjemmesiden, men jeg kan sende den via mail, via en hjemmeside for store mails. Man har så 2 dage til at læse den eller downloade den på sin egen computer. Skriv en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du ønsker at få den sendt.