Referent Jens Bo Hansen

2.-holdet havde besøg af Allerød III forrige tirsdag - et klassisk A-række-hold, som man husker det fra "gamle dage" udelukkende bestående af spille fra 1. klasse. Det indebar også, at Dr. Elo havde Allerød som favoritter - og det levede de op til på denne måde:

Først færdig var vist Agger - og det efter et åbnings-koks, der kostede et par bønder. Det kom Agger sig aldrig over.

Kurt var også relativt hurtigt færdig - jeg så ikke så meget til baggrunden for nederlaget.

Helge havde egentlig en fin stilling efter åbningen i en nimzo. God sort springer mod tvivlsom hvid løber lukket inde bag bondekæden. Modstanderen lod sig dog ikke anfægte - og launchede attack mod Knud. Det kunne Helge ikke modstå i længden - og måtte efterhånden aflevere materiale.

Jørgen er gået væk fra sin fine spillestil med at kopiere verdensstjernerne - for i stedet at gå til angreb fra første træk. Løber på c4 og springerne til g5 og b5. Det så truende ud men modstanderens d5 efterfulgt af d4 og en dronningeskak på a5 kostede en officer. Godt nok kostede det modstanderens rokade og noget udvikling - men i længden holdt det ikke. Et fromt ønske er, at Jørgen vender tilbage til verdensstjernespillet:-)

Arne havde en rigtig, rigtig fin stilling efter en Ld3-siciliander, hvor hvid blev efterladt med bønder på a2, c2, c3, e4 og i g- og h-linjen. Arnes springer på e5 var kæmpe - og styrede stillingen. Men Arne skulle jo også videre - og modstanderen lykkedes bedre med sin plan, der til sidst endte med at Arne måtte aflevere en afgørende bonde.

Ebbe spillede et solidt parti efter 1. e4, b6 - der blev holdt et lille solidt positionelt overtag hele vejen. Til sidst skulle der vælges mellem risiko eller remis - og det var godt med point til holdet, så remis.

Undertegnede spillede sort i en Najdorf - min modstanderen valgte ikke de skarpeste varianter, så jeg udlignede relativt enkelt. Da jeg oven i købet fik mulighed for at støde med d5 og samtidig fik byttet min springer mod min modstanders hvidfeltede begyndte det at se godt ud. Min modstander gik til angrebet - og tårnet kom via e3, e4 til g4. Jeg så godt, at tårnet kunne ofres på g7 efterfulgt af et par springerskakker på f5 truende Kg7 og De7. Men jeg ville så også true min modstanders dronning, så jeg brugte ikke mange sekunder på den trussel. Doink - så stod det hvide tårn på g7 - havde jeg overset noget? Nej, efter 3-4 tvangsmæssige træk var det meste træ byttet - og jeg sad tilbage med en officer mere.

Sidst færdig var Rasmus - velspillet sicilianer, der kom ud i et langt slutspil. Rasmus havde en bonde mere - men springeren på b3 var helt ude af spillet. Og endnu værre så havde den ikke nogen god vej tilbage. Af med springer og merbonde - og dronningeslutspil noget i underkanten. Modstandren afviklede til vundet bondeslutspil med denne stilling hvid: Kg2 og bønder på a4, b3, c4 og d5 og sort: Kf4 og bønder a5, b6, d6 og e5. Rasmus trækker b4 eneste mulighed for at komplicere! Der følger ;Ke5, c5 og Kxd5 - og remis efter cxb6. Desværre trykkede tiden og det blev i stedet cxd6 - og få træk senere kunne Rasmus opgive. Superærgerligt for det var godt kæmpet!

6½-1½ til Allerød.