Referat fra søndagens mesterrækkekamp (Jens Bo Hansen)

Søndag d. 27/1 stod i WM-håndboldfinalens tegn - det gjaldt om at finde på passende aktiviteter for at fordrive tiden indtil 17:30 - derfor kom Preben Løvgreens mail: "2 afbud - kan du spille?" rigtig vel. Afgang mod Hillerød for at spille mod deres 2.hold, der har fået for vane at banke alt og alle i mesterrækken. Forrige sæson blev vist til 3 gange 8-0 - og i denne har de vundet 2 gange 8-0 og en 7½-½ og sejr over en af de nærmeste rivaler. Lidt småsnak inden kampstart - JB: "I har gjort det supergodt i denne sæson", "Tjahhh...vi havde en off-day, da vi kun vandt 7½-½". Hillerøds holdleder kom forbi deres bræt 3 og 4: "I skal spille mod Løvgreen-brødrene - de spiller noget bedre end deres rating giver udtryk for! - så tag jer i agt!!" - "Ja, ja, ja....og bumme, lumme, lumme...." Kampstart:

Efter en halv times spil blev der nærmest simultant langet remis-tilbud over disken på bræt 3 og 4 fra sort. Jørgen, der spillede bræt 4 stod lidt i underkanten efter en eller anden variant i skotsk eller så, hvor modstanderen havde mere terræn - der blev byttet af til tårnslutspil - og modstanderen saksede tårnet ind bag Jørgens bønder og plantede det på c6 godt dækket af bonden på d5. Det så lidt vanskeligt ud - men det er så her, at vi, der kender Jørgens spillestil, ved, at Jørgen ikke giver sig uden videre bare fordi han står lidt under. Og det var heller ikke tilfældet i søndags! - Jørgen fik byttet a-bønderne, og så var der jo en åben a-linjen. Tårnet derover - og ned bag modstanderens linjer, mens modstanderens tårn var uhjælpeligt låst på c6. Det kostede et par bønder og dermed partiet.

Næste afsluttede parti var mit eget. Jeg spillede med Søren Bull, som jeg har spillet mod nogle gange, da han forsvarede 1.-bræt for Jyllinge. Jeg havde ikke så gode minder fra sidst, da jeg efter skødesløst spil blev sat mat efter 14-15 træk eller så. Sort mod d4 - og en tur tilbage til fortiden med Tartakower, som jeg ikke har spillet længe. Søren kendte ikke rigtig varianten, så det lykkedes mig at udligne - eller godt vel, da jeg i det tidlige midtspil langede et strategisk remis-tilbud ud. Man risikerer jo at blive taget på ordet - og således også i søndags.

Næste færdige var Fadhal, der stod lidt preesset - men egentlig tænkte jeg at det så solidt ud. Modstanderen ofrede en officer for bønder - og jeg tænkte, at det ikke så helt skidt ud. Pludselig blev brikkerne sat på plads, så jeg må have overset noget:-)

Kai blev næste til at afslutte. Som hvid i en sicilianer søgte Kai komplikationer - der skulle ikke byttes af. Jeg synes, at sorts trusler så stærkest ud - og det endte da også med at Kai måtte aflevere et par bønder. Det nedte i bondeslutspil - og det er som bekendt vanskeligt med et par mindre end modstanderen:-)

Så kaldte håndbolden - men jeg nåede da at se:

At Lasse tilbød remis efter modstanderen havde åbnet med b6. Lasse havde længe initiativ og trusler, men da Lasse skulle til at cashe ind fandt modstanderen De7, der lige nøjagtigt holdt sammen på stumperne. Lasse skulle vel også hjem at se håndbold, så remis blev tilbudt.

At Preben Løvgreen efter afvist remis-tilbud stillede trusler op mod Knud - og så ved vi godt, at det kan blive kriminelt. Klonk!! - så blev løberen ofret på h7 efterfulgt af Dronningeskak på h5 og igen på f7. Officeren måtte afleveres tilbage igen- og så manglede sort bare et par bønder. Da jeg forlod Hillerød havde Preben oven i købet vundet en mere. 1-0

Preben Larsen spillede hvid mod Fransk - og det så egentlig meget pænt ud efter åbningen. Men nødvendig afbytning af d4 mod c5 efterlod bonden på e5 noget alene - og efter yderligere et par træk: haps, haps. Derfa var det vist mest et spørgsmål om teknik og tålmodigehed - og det havde modstanderen! 0-1

Søren spillede sort i sin elskede Slaver. Det så meget fint ud med afbytning af den hvid-feltede på g6. Åben h-linje - og tårnene derover for at blæse til angreb. Modstanderen pakkede - og efter Bh4 skulle der vist officersoffer til for at åbne stillingen. Det er som bekendt ikke Sørens spillestil. I stedet sendte Søren et remis-tilbud over brættet - det blev afvist i første omgang, men det endte alligevel med remis til sidst.

Dermed tabte vi 4½-3½ - ikke ligefrem en fremgang ift forrige sæsons match mod Hillerød, der endte med 8 remiser efter jeg selv havde forsøgt at vinde i et par timer, som sidste mand.